Αποστολέας Θέμα: Γιορτή για τη μουσική!  (Αναγνώστηκε 509 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maria z

  • "Ξεμαλλιάρης"
  • ************
  • Μηνύματα: 2263
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +6/-0
  • Φύλο: Γυναίκα
Γιορτή για τη μουσική!
« στις: Ιούνιος 19, 2012, 03:28:16 μμ »
                                                     

Εκδηλώσεις για την ημέρα της μουσικής διοργανώνει ο δήμος Χανίων. Όπως μάλιστα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του:

''Η 21η Ιουνίου, η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Είναι η ''Ημέρα της Μουσικής''. Είναι μια ημέρα Γιορτής. Γιορτή της Μουσικής, των Μουσικών και όλων όσων αγαπάνε την Μουσική.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στην πλατεία του πρώην Λιμενικού Περιπτέρου, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και ώρα 20.30, διοργανώνει ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός, γιορτάζοντας την ημέρα αυτή, μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι:

Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων (Δ/νση- Διδασκαλία Δέσποινα Δρακάκη), Χορωδία Χανίων (Δ/νση Γιάννης Μετζελόπουλος, στο πιάνο Μαρία Κουτουλάκη), το συγκρότημα Canea 6, (συμμετοχή - τραγούδι Δέσποινα Δρακάκη)  το συγκρότημα Dirty Harry Guitar (του Χάρη Καλαμποκάκη) καθώς και το κρητικό συγκρότημα Χάρη και Γιώργου Παντερμάκη.

Σχολείο μουσικής Ζωής
 
Εντωμεταξύ τη σύσταση 7μελούς επιτροπής, η οποία θα μεριμνά για το σχεδιασμό, οργάνωση και επίβλεψη της λειτουργίας του Μουσείου Σχολικής Ζωής Νομού Χανίων, ενέκρινε με την υπ' αριθμ. 552/2012 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή  αποτελείται από τους:
1. Χρυσούλα Χατζηδάκη, Αντιδήμαρχο Χανίων, ως Πρόεδρο
2. Γεώργιο Τσαπάκο, ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας,
3. Έναν εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
4. Έναν εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
5. Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου
6. Τον Πρόεδρο των Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής και
7. Ιωάννη Λουπάκη, δημότη

Υπενθυμίζεται ότι, το Μουσείο Σχολικής Ζωής - το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου της Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου μεταβιβάστηκε στον Δήμο Χανίων με την υπ' αριθμ. 235/29.12.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Το Μουσείο ανήκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από 1-1-2011, καθώς αποτελούσε δομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, δεν είχε ξεχωριστή νομική μορφή, και αποφασίστηκε ομόφωνα να μεταβιβαστεί η περιουσία του στο Δήμο Χανίων, να περιέλθει στις δομές του και να συνεχιστεί η λειτουργία του από τον Δήμο, με δεδομένο ότι οι καινοτόμες δράσεις του, υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 του Καλλικράτη, οι αρμοδιότητες αυτές περιέρχονται στους δήμους.
carpe diem!