Αποστολέας Θέμα: Google tv:Το διαδίκτυο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες!  (Αναγνώστηκε 649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gogo

  • "Ξεμαλλιάρης"
  • ************
  • Μηνύματα: 2687
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +9/-0
  • Φύλο: Γυναίκα


Γύρω στα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αμερικανική αγορά οι συμβατές τηλεοράσεις της Sony και οι αποκωδικοποιητές της Logitech, που θα υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία, Google Tv, μέσω της οποίας ένα κουτί αναζήτησης θα μεταφέρεται στις οθόνες των τηλεοράσεών μας.

Σύμφωνα με το Reuters, μέσω του κουτιού, οι θεατές θα μπορούν να αναζητήσουν ζωντανές μεταδόσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, με μόνο το πάτημα ενός κουμπιού του τηλεχειριστηρίου.
Η Sony θα κατασκευάσει τηλεοπτικούς δέκτες συμβατούς με το Google TV, οι οποίοι θα βασίζονται στους επεξεργαστές Atom της Intel.

Η Logitech θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή συσκευή, που θα συνδέεται με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, ενώ η Adobe θα προσαρμόσει στα μέτρα του Google TV την τεχνολογία Flash για διαδικτυακά πολυμέσα.

Σημειώνεται ωστόσο, πως προηγούμενα εγχειρήματα στο χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης, από εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, απέτυχαν.

Σύμφωνα με τη Google, οι προηγούμενες απόπειρες απέτυχαν, επειδή δεν έφερναν όλες τις δυνατότητες του Διαδικτύου στην τηλεόραση και απαιτούσαν από τους χρήστες να διαλέξουν ανάμεσα στην TV και το PC.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple παρουσίασε το 2007 το Apple TV, μια συσκευή που συνδέει τον υπολογιστή στην τηλεόραση και που δε γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση.
Never Stop Believing !