Αποστολέας Θέμα: Χανιά: Αφήνουν το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα…!  (Αναγνώστηκε 669 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maria z

  • "Ξεμαλλιάρης"
  • ************
  • Μηνύματα: 2263
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +6/-0
  • Φύλο: Γυναίκα
Χανιά: Αφήνουν το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα…!
« στις: Αύγουστος 11, 2009, 06:25:18 μμ »
         Η απόκτηση ψηφιακού χάρτη σε ηλεκτρονική μορφή για το νομό Χανίων προσφέρει τη δυνατότητα αποτύπωσης όλου του νομού, ενώ το συγκεκριμένο γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών έχει και άμεση πρακτική αξία, καθώς δίνεται η δυνατότητα άμεσης και έγκαιρης προσέγγισης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

                 

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά δύο δράσεις. Θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση καμερών και μετεωρολογικών σταθμών που θα δίδουν δεδομένα για το φαράγγι της Σαμαριάς, τα οποία θα παρέχονται σε συνεχή βάση και πραγματικό χρόνο, ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα των συνθηκών που επικρατούν μέσα στο φαράγγι, όπως ανέφερε η προϊσταμένη της διεύθυνσης Δασών Χανίων Χαρά Καριολάκη.

Παράλληλα, θα αποτυπωθεί ηλεκτρονικά ο νομός (δασικές εκτάσεις, αγροτικοί, δασικοί, δευτερεύοντες και κύριοι δρόμοι, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι) ώστε να μπορούν να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες οι όποιοι χρήστες του διαδικτύου.

«Είναι ένα σύστημα που βρίσκεται σε λειτουργία στις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής τα τελευταία 30 χρόνια», τόνισε ο αντινομάρχης Μανώλης Σπανουδάκης.

cosmo.gr
carpe diem!