Αποστολέας Θέμα: Πρόστιμο ύψους 675.000 δολλαρίων για παράνομο κατέβασμα τραγουδιών!  (Αναγνώστηκε 592 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maria z

  • "Ξεμαλλιάρης"
  • ************
  • Μηνύματα: 2263
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +6/-0
  • Φύλο: Γυναίκα
               

Πρόστιμο ύψους 675.000 δολλαρίων επέβαλε ομοσπονδιακός δικαστής σε έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, για παράνομο κατέβασμα και διανομή 30 τραγουδιών. Ο 25 χρονος Joel Tenenbaum παραδεχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο και έτσι του επιβλήθηκε πρόστιμο 22.500 δολλαρίων για κάθε τραγούδι που κατέβασε.

Νάλιστα το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς βάσει με το νόμο το μέγιστο που θα μπορούσε να πληρώσει είναι 4.5 εκατομμύρια δολλάρια. Το δικαστήριο μάλιστα, αν κρίνει πως υπήρχε πρόθεση στον διαμοιρασμό του αρχείου, τότε είναι πολύ πιθανό να αυξήσει το πρόστιμο μέχρι και 150.000 δολλάρια, ανά τραγούδι.

Ο Tenenbaum δήλωσε πως είναι ευγνώμων στο δικαστήριο που δεν του επέβαλε πρόστιμο εκατομμυρίων, όμως ο δικαστής του ανέφερε πως η απόφαση ήταν άδικη και θα ασκήσουν έφεση.

Πριν ένα μήνα μάλιστα είχε εκδικαστεί και άλλη μία παρόμοια υπόθεση, στη Μιννεάπολις, όπου η 32χρονη Jammie Thomas-Rasset καλείται να πληρώσει το ποσό του 1.92 εκατομμυρίων για τα 24 τραγούδια που κατέβασε παράνομα.

i-live.gr
carpe diem!