Αποστολέας Θέμα: Βιντεοπαιχνίδι στο Ιράν: «σώστε τους πυρηνικούς επιστήμονες»  (Αναγνώστηκε 1063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisR

  • Global Moderator
  • "Ξεμαλλιάρης"
  • *****
  • Μηνύματα: 2162
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +11/-2
  • Φύλο: Άντρας
  • Μείνετε στις θέσεις σας!
Screenshot από το παιχνίδι Assault on Iran που αποτέλεσε αφορμή για την Ιρανική απάντηση

Φοιτητές στο Ιράν δημιούργησαν ένα νέο βιντεοπαιχνίδι με σκοπό τη διάσωση δύο Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων που έχουν απαχθεί από Αμερικανούς κομάντο και κρατούνται όμηροι στο Ιράκ και το Ισραήλ.

Το παιχνίδι «Rescue the Nuke Scientist», δημιουργήθηκε από την Ένωση Φοιτητών Ισλαμικών Σπουδών ως απάντηση στο Αμερικάνικο παιχνίδι «Assault on Iran» που προσομοιάζει μια Αμερικανική επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

«Αυτή είναι άμυνα απέναντι στην πολιτιστική επίθεση του εχθρού» δήλωσε ο Mohammad Taqi Fakhrian ηγέτης της ομάδας των φοιτητών.

Στο παιχνίδι των Ιρανών, ο αμερικανικός στρατός έχει συλλάβει ένα ζευγάρι επιστημόνων κατά τη διάρκεια εφόδου στην Καμπάλα στο κεντρικό Ιράκ.

Οι παίκτες, οι οποίοι λαμβάνουν το ρόλο Ιρανών ειδικών δυνάμεων, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την «ειδική αποστολή» και να εισβάλλουν στα στρατόπεδα του εχθρού για να απελευθερώσουν τους πυρηνικούς επιστήμονες που ωστόσο έχουν μεταφερθεί από το Ιράκ στο Ισραήλ.

Για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το παιχνίδι οι παίκτες θα πρέπει να εισβάλλουν στη συνέχεια στο Ισραήλ, να σκοτώσουν Αμερικανούς και Ισραηλινούς φαντάρους και να κλέψουν τα laptop τους που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Το παιχνίδι προορίζεται για PC, θα διατεθεί αρχικά στη Μέση Ανατολή ενώ η ομάδα των φοιτητών θέλει να το διαθέσει και στις χώρες της Δύσης.

Πηγή είδησης