Αποστολέας Θέμα: Μικροί Κρητικοί εθελοντές με... «μεγάλες» ικανότητες  (Αναγνώστηκε 22 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TeamKSN

  • Global Moderator
  • Ηλιοκαμένος
  • *****
  • Μηνύματα: 16
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +0/-0
Μία ομάδα εθελοντών – μαθητών, έχει βάλει στόχο να αλλάξει ριζικά την όψη των παραλιών της ΙεράπετραςΠόση ώρα χρειάζεται για να καθαρίσει κανείς μία παραλία από σκουπίδια; Η απάντηση είναι αρκετή. Αυτό ανέφεραν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Protect Ierapetra Seas», στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μίας ομάδας εθελοντισμού και καθαρισμού των παραλιών της Ιεράπετρας; Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ξανθάκης, ένας εκ των υπευθύνων της ομάδας, πέρυσι τον Μάρτιο, με αφορμή ένα σχολικό μάθημα που αφορούσε στο περιβάλλον και τη μόλυνση των θαλασσών, πήραν την απόφαση να λάβουν «δραστικά μέτρα» κι έτσι, το πρώτο τους εγχείρημα υλοποιήθηκε μετά την καραντίνα. Τα μέλη της ομάδας, καθάρισαν τη ναυμαχία της Ιεράπετρας.

Όμως η δράση των παιδιών δε σταμάτησε εκεί. Το απόγευμα της Κυριακής 4 Απριλίου, η ομάδα έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά μαζεύτηκαν 34 άτομα τα οποία συνέλλεξαν 40 σακούλες σκουπιδιών. Ανάπλασαν και τα παρτέρια της ναυμαχίας και χλοόκοψαν τα χόρτα που υπήρχαν γύρω από τα τείχη.
«Δημιουργοί» της ομάδας είναι ο Γιάννης Ξανθάκης, η Μαρίνα Χαραλαμπάκη, η Κατερίνα Χαραλαμπάκη και ο Μάνος Πιτοπουλάκης και μέχρι στιγμής, η ομάδα τους αποτελείται από 25 άτομα.

https://www.youtube.com/watch?v=9EbQpX3-lc8&feature=emb_imp_woyt

Πηγή: Νέα Κρήτη