Αποστολέας Θέμα: Σουηδία: Ευχαριστήριο sms λαμβάνουν οι αιμοδότες όταν σώζουν μία ζωή  (Αναγνώστηκε 506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gogo

  • Moderator
  • "Ξεμαλλιάρης"
  • *****
  • Μηνύματα: 2687
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +9/-0
  • Φύλο: Γυναίκα

Σε μία εποχή που το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει προέκταση του χεριού εκατομμυρίων πολιτών, οι σουηδικές αρχές αξιοποιούν την αγάπη του ανθρώπου στην τεχνολογία για να προωθήσουν καμπάνια υπέρ της αιμοδοσίας.Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας αιμοδοσίας οι άνθρωποι που θα προσφέρουν το αίμα τους θα λαμβάνουν ένα ευχαριστήριο γραπτό μήνυμα κάθε φορά που… σώζουν μία ζωή.

Η τεχνολογία μπορεί να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου, όμως, αυτή τη φορά γίνεται ένα επιπλέον βήμα με στόχο την ευαισθητοποίηση για την αιμοδοσία.

Έτσι, με ένα «ευχαριστώ» η προσφορά βρίσκει αντίκρισμα και ο αιμοδότης μαθαίνει άμεσα πως με το αίμα του σώθηκε ένας συνάνθρωπός του.

Όπως εξηγούν διεθνή δίκτυα ο αιμοδότης λαμβάνει δύο μηνύματα, ένα αρχικό ευχαριστήριο για την προσφορά του και ένα δεύτερο όταν το αίμα του φτάσει στις φλέβες ενός ασθενή.

«Προσπαθούμε διαρκώς να αναζητήσουμε έναν τρόπο για να καταλάβουν οι αιμοδότες πόσο σημαντική είναι η κίνησή τους, να δώσουμε ένα feed back της προσφοράς τους», εξήγησε στον Indipendent η Καρολίνα Μπλομ Βίμπεργκ, υπεύθυνη για την επικοινωνία στην υπηρεσία αιμοδοσίας της Στοκχόλμης.

Η ανταπόκριση ήταν σπουδαία και η επιτυχία της πρωτοβουλίας είχε πολύ θετική απήχηση με πολλούς να σχολιάζουν πόσο καλά ένιωσαν όταν έλαβαν το μήνυμα και συνειδητοποίησαν πως με μία απλή κίνηση έκαναν τη διαφορά και έσωσαν τη ζωή ενός ανθρώπου.

Την ίδια ώρα, όπως εξηγεί ο Indipendent στην Στοκχόλμη οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν ιστοσελίδα της τοπικής υπηρεσίας αιμοδοσίας για να ενημερωθούν σχετικά με τα ποσοστά αίματος που υπάρχουν σε διαθεσιμότητα βάσει ομάδας.

«Τις πληροφορίες που έχουμε στο εσωτερικό του κέντρου μεταγγίσεων τις δημοσιοποιούμε και όταν δεν υπάρχει απόθεμα οι πολίτες βλέπουν πως υπάρχει πρόβλημα και οι αιμοδότες μπορούν να ειδοποιήσουν για την κατάσταση μέσω τόπων κοινωνικών δικτύων», πρόσθεσε η Καρολίνα Μπλομ Βίμπεργκ για το πρόγραμμα, το οποίο εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Σουηδίας.
Never Stop Believing !