Αποστολέας Θέμα: Κινητοποιήσεις στην Κρήτη ενάντια στην καταστροφή των χημικών  (Αναγνώστηκε 406 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gogo

  • "Ξεμαλλιάρης"
  • ************
  • Μηνύματα: 2687
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +9/-0
  • Φύλο: Γυναίκα
Αποφασίστηκε τριήμερος αποκλεισμός της ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας και απεργία

Φορείς από όλη την Κρήτη, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης που θα περιλαμβάνει και τριήμερο αποκλεισμό της ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Πρόκειται για φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί στο νησί και συντονίζει τις δράσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, με τη μέθοδο της υδρόλυσης.

Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συμμετοχή από την Κρήτη στην προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ το τριήμερο 19- 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός της βάσης στη Σούδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συντονιστικού, η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.

Τα μέλη του συντονιστικού καλούν την ΠΝΟ και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση στις κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21/7).

Ακόμα, καλούνται οι επαγγελματίες ψαράδες καθώς και οι κάτοχοι κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της ΝΑΤΟϊκής βάσης και από τη θάλασσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καΐκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το πλοίο «Cape Ray» πάνω στο οποίο γίνεται η διαδικασία της υδρόλυσης.

Στη σύσκεψη, που έγινε στα Χανιά, αποφασίστηκε επίσης να επιδιωχθεί συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και των ΗΠΑ, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Never Stop Believing !